Országos döntőre készülnek a Keszthelyi Kötélugrók (tvkeszthely.hu)

 11 érmet hoztak haza a Vármegyei Diákolimpia döntőjéről a Keszthelyi Kötélugrók. Mind a 7 versenyző sikeres volt a megmérettetésen. Két korcsoportban indultak, erős mezőnyben állták meg a helyüket. Összetettben is nagyon szép eredményt értek el – írja a tvkeszthely.hu.

Mint, ahogy az edzésen, úgy a nagykanizsai megmérettetésen is 45 másodperc alatt kellett bemutatniuk tudásukat a szabadon választott gyakorlat során a Keszthelyi Kötélugróknak. Nagyon készültek a versenyre. Nem volt hiába a sok tréning, éremeső volt a helyieknek.

„Negyedik versenyem volt, nem volt könnyű, de nagyon jó a csapat.” – mondta el Pajor Arina Zita.

A megmérettetés másik, egyben legnehezebb feladata a 30 másodperces gyorsasági verseny. Ennyi idő alatt kell a lehető legtöbbször átlendíteni a kötelet és érinteni jobb lábbal a földet. A kötélugróknak nincs idejük pihenni. Néhány hét múlva lesz az országos döntő, melyre mindannyian bejutottak a megyei fordulóból.

„Igazándiból nem volt rossz. Arra nem számítottam, hogy összetettben továbbjutok, de továbbjutottam. A gyorsaságim nem lett olyan rossz, nem is lett olyan jó, de arra még rá kell gyúrni, úgyhogy most ezerrel készülünk.” – osztotta meg Fáró Panna.

7 diákját indította el a megmérettetésen Hegedüs Éva. Soha nem várt eredménnyel, ezüst- és bronzérmekkel, összesen 11 medállal tértek haza.

„Ez a 11 érem azt gondolom, hogy igazolta azt, hogy a gyerekek nagyon lelkiismeretesen felkészültek. Nekem még nagy büszkeség, hogy minden szülő teljes mellszélességgel ott van mellettünk mindig.”

Három hetük van a Keszthelyi Kötélugróknak arra, hogy felkészüljenek az országos döntőre. Több száz sportoló között kell megmérettetni magukat. Ez alatt a rövid idő alatt próbálják a hiányosságokat pótolni, a hibákat javítani. A kis sportolók nagyon izgulnak, de mint elmondták, a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat ott is és tapasztalatot gyűjtsenek.