Online miseközvetítéseket tartanak Tabon (mti/hirbalaton.hu)

Az országban elsők között tartanak online miseközvetítéseket a dél-balatoni Tabon, hogy az idős, nehezen mozgó vallásos emberek otthonról az élő közvetítést nézve követhessék a település templomában tartott szentmisét – olvasható a Magyar Telekom közleményében.


A helyi plébánia számára a Magyar Telekom tableteket és a streameléshez szükséges eszközöket is biztosít, amelyeket Sifter Gergely plébános a református és az evangélikus egyházközösségekkel megosztva használ majd a jövőben – írták.

Kitértek arra: Magyarországon a legutolsó népszámlálási adatok szerint körülbelül 2,3 millió 60 éven felüli vallásos ember él, 18 százalékuk azonban – koruk vagy egészségi állapotuk miatt – nem tudja elhagyni otthonát, így templomba sem járhat.

“A digitális megoldások erre a problémára is egyszerű választ kínálnak: a szupergyors, országosan elérhető mobil- és vezetékes hálózatoknak köszönhetően az országban szinte bárhol megvalósítható olyan online közvetítés, amely a helyi közösség idősebb tagjai számára az otthonaikba hozza el az adott települések templomainak istentiszteleteit” – áll a közleményben.