Önkormányzati épületeket korszerűsítenek Badacsonytördemicen

A Badacsonytördemic Község Önkormányzata projektje a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 53,4 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. 

 

A fejlesztés célja a Faluház épületének komplex energetikai fejlesztése, melynek keretében utólagos hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtés korszerűsítés, akadálymentesítés és napelemes rendszer telepítésére került sor – közölte Badacsonytördemic Község Önkormányzata.

A település elkötelezett a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeihez mérten kiveszi részét a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházás is törekszik a zöld energia kiaknázására, hiszen energiahatékonysági munkákon túl napelem, illetve hőszivattyús rendszer kivitelezését is tartalmazza.

A projekt során megvalósult a Faluház épületének komplex energetikai fejlesztése (utólagos hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtés korszerűsítés: 14 kW levegő-víz hőszivattyú beépítéssel és 10 kWp napelem rendszer telepítés.