Önkénteseket vár a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület (zaol.hu)

A veszélyhelyzet idején még inkább szükség van arra, hogy segítsünk másoknak. A Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület felhívással fordult középiskolásokhoz és egyetemistákhoz az alábbi mottóval: „2020-ról ne a karantén, hanem a tett jusson eszünkbe!” 

A civil szervezet közvetítésével nemcsak segítséget nyújthatnak a fiatalok, hanem a kezdeményezéssel őket is segíti a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület, hiszen mindazoknak, akik önkéntesen tesznek másokért a veszélyhelyzetben, ez beszámít az érettségihez kötelező közösségi szolgálat teljesítésébe. Bár csak nemrégiben tették közzé a felhívást, már többen jelentkeztek, és számos segítséget kérőről is van tudomása a szervezetnek.

– Például online korrepetálásról van szó matematika, magyar és környezetismeret tantárgyból. Az idősek részéről pedig arra merült fel igény, hogy a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban segítsenek nekik a fiatalok – sorolta a zaol.hu érdeklődésére Németh Ildikó, a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület alelnöke.

A civil szervezet elsősorban a nyugat-balatoni térségben élő, közösségi szolgálatot vállaló fiatalok jelentkezését várja, de egyes feladatokra –például az említett online korrepetálásra – bárhonnan jelentkezhetnek a középiskolások és egyetemisták.