Oltásra buzdít Zalakaros ( kanizsaujsag.hu)

Közös chartát fogadott el Zalakaros önkormányzata és a fürdővárosban működő turisztikai egyesület. A kezdeményezés célja, hogy minél több helyi lakos és szállodai dolgozó éljen a koronavírus elleni védőoltással- számol be a kanizsaujsag.hu. A karosi szolgáltatók zöme a turizmusra épít, ők a szállodákkal együtt készülnek a nyitásra, amely már ezen a héten megtörténhet.

 

Még üresek a szállodák, de a szakma arra készül, hogy a hétvégén fogadhatnak látogatókat. A helyi charta egyik fő célja az egészségileg is biztonságos Zalakaros elősegítése.

– Ez egy olyan megállapodás, amelyben a polgármester a városban lévő lakosokat agitálja arra, hogy kapcsolódva a kormány elvárásaihoz, minél több személy legyen a városban beoltva. A szállodák igazgatói, tulajdonosai, illetve a fürdő igazgatója pedig a dolgozókkal teszi meg ugyanezt az agitációt. Ennek a lényege, hogy felkérjük a dolgozót, hogy jelentkezzen oltásra, és bízunk abban, hogy minél többen beoltottan tudjuk fogadni a vendégeket – nyilatkozta Üsztöke Botond, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke.

A Zalakarosi Turisztikai Egyesület emellett elkészített egy kilenc pontból álló egészségügyi kódexet. Ez a fürdőváros 15 szállodájában, és a fürdőben is olvasható a vendégek számára, ezzel is jelezve, hogy a vendéglátók milyen intézkedéseket tesznek a dolgozók és a vendégek egészségének megtartásáért. Üsztöke Botond, a Karos SPA vezérigazgatójaként elmondta: bíznak a jövőben, várják és nagyon készülnek a nyárra.