Olasz férfi lopkodta a bicikliket a Balaton környékén

Egy olasz hatóságok által is keresett, olasz férfi lopkodta a bicikliket tavaly a Balaton környékén, és máshol is az országban. A balatonfüredi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak ellene büntetőeljárást – áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

2021. december 3-án egy balatonfüredi hotel igazgatója tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a szálloda mélygarázsából ismeretlen tettes két kerékpárt lopott el több százezer forint értékben. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították, majd 2021. december 11-én Nagykanizsán elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves olasz állampolgárt. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfit az olasz hatóságok is keresik bűncselekmény elkövetése miatt. A tettest ezután a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi tavaly októberben és novemberben számos Balaton-parti, valamint Miskolctól Pécsig több településről is tulajdonított el kerékpárokat, illetve könyvtári könyveket, melyeket továbbértékesített. Az olasz állampolgárt a nyomozók őrizetbe vették, és 2021. december 13-án indítványozták a letartóztatását.

A tettes ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.