Okos parkolási rendszerre vált Hévíz (zaol.hu)

Hamarosan megkezdődhet az okos parkolási rendszer kiépítése Hévízen. A világszerte az egyik legmodernebbnek számító modellnek köszönhetően a fürdővárosban ismeretlen lesz a parkolójegy, egy applikáció segíti majd az ügyfeleket.


A város által kiírt közbeszerzési pályázaton – közös ajánlattevőként – nyertes két cég a minap kötött szerződést Hévízzel a város okos parkolási rendszerének kiépítésére és annak technológiai szolgáltatásaira.

A fürdőváros Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai központjaként parkolási kapacitásainak hatékonyabb hasznosítására törekszik, fogalmazott Papp Gábor polgármester, hozzátéve: a modern és innovatív technológiai lehetőségeket megragadva a város önkormányzata olyan, Magyarországon még sehol nem alkalmazott fejlesztést keresett, amely transzparens és költséghatékony üzemeltetést biztosít, maximálisan felhasználóbarát szolgáltatásokkal.

A rendszert mintegy öt hónap alatt építik ki, eredményeként pedig, elsőként az országban, megszűnik a parkolójegy, hiszen rendszámalapú az alkalmazás.

Az önkormányzat minden parkolóhelyét, annak típusától függetlenül, egy szoftverrel fogja működtetni – magyarázta a részleteket Papp Gábor. Sőt, mivel a szoftver webalapú, más szolgáltatók, például a vendéglátóhelyek is kapcsolódhatnak hozzá, és így kezelhetik vendégeik autójának parkolását, sőt, akár bevonhatják parkolóhelyüket a városi rendszerbe a maximális kihasználtság érdekében.

A teljes cikk itt elolvasható.