Öko-barát gyermektábort építenek Révfülöpön (Magyar Építők)

Gyors ütemben halad az új közösségi terület kivitelezése a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány révfülöpi vitorlás kikötője és gyermektábora területén: a hazánkban úttörőnek számító technológiával épülő közösségi pavilon június közepére már elérheti szerkezetkész állapotát. A munkálatok 2022 márciusában kezdődtek meg a 2F-Bau Kft. és GB Group Kft. konzorciumának kivitelezésében.

(Fotó: Magyar Építők / 2F-Bau Kft., GB Group Kft.)

 

Az épület 30 gyermek és a velük foglalkozó 10-15 felnőtt elhelyezésére, továbbá oktatási programok és rendezvények megtartására is alkalmas lesz – írja a Magyar Építők.

Már a tervezés során is kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a leendő pavilon a lehető legkevésbé terhelje környezetét.

Minden felhasznált anyag is az öko-barát építkezés irányába mutat: a szigetelőanyagoktól kezdve, a homlokzati burkolatig olyan anyagokat választottak, melyek jól illeszkednek ehhez a természetközeli elgondoláshoz – emelték ki a kivitelezők.

A projekt előrehaladásával kapcsolatosan a kivitelező konzorcium szakemberei, Wiedemann Viktor, a 2F-Bau Kft. projektvezetője, és Horváth Gábor, a GB Group Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta a portált. A kivitelezés a helyszíni előkészítő munkálatokkal vette kezdetét, amely során a szakemberek többek között elvégezték a szükséges alapozást, légtechnikai vezetékek csatornakiképzését, valamint a gépészeti és elektromos kiállások előkészítését.

Jelenleg a  szerkezet építése zajlik, amellyel a tervek szerint június első hetében végeznek. A speciális CLT/RIB szerkezetnek köszönhetően a falak és a tetőszerkezet is párhuzamosan készülnek. A fa paneles rendszer alkalmazásának köszönhetően június közepére már teljesen szerkezetkész lesz az épület – derült ki a tájékoztatásból.

A projekt egyik különlegessége, hogy Magyarországon ez lesz az első épület, amely úgynevezett „fordított RIB” panelek felhasználásával készül, ezáltal a merevítő bordák, a hőszigetelés és a gépészet is kívül helyezkedik el, belülről pedig egy teljesen „őszinte”, natúr faszerkezetes kialakítást kap a több mint 160 négyzetméteres közösségi komplexum.