Nyit a városi uszoda Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Június 11-től, csütörtöktől újra látogatható a városi uszoda. Három hónapos kényszer leállás után, a wellness részleg kivételével, teljes szolgáltatásaival várja a vendégeket a létesítmény Balatonfüreden. 

A hét minden napján 8-18 óra között lesz nyitva az uszoda. Látogatását nem korlátozzák, de a 33 méteres nagymedencében sávonként egyszerre tíz ember úszhat, a tanmedencében egyidőben maximum 15 gyerek tartózkodhat.

Majer Tamás a létesítmény üzemeltetője a balatonfured.hu-nak elmondta: az egészségügyi irányelveket figyelembe véve úgy döntöttek, hogy egyelőre a wellness részleget nem nyitják meg. Jogszabály ugyan nem tiltja a működését, de egyeztettek az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal illetve a környék uszodáinak fenntartóival és arra jutottak, hogy határozatlan ideig még szüneteltetik a wellness szolgáltatásokat, a masszázs viszont működik. Hozzátette: az uszoda vizének higiéniája kifogástalan állapotú, naponta ellenőrzik a minőségét.

A városi uszoda a koronavírus-járvány miatt még március 16-án zárt be. A közel három hónapos bevétel kiesés érzékenyen érintette az üzemeltetőt, de ennek ellenére nincs jegyáremelés. Újraindulnak az egyesületek edzései, és lesznek vizes táborok is majd az uszodában.

Az uszoda augusztus 1-től újra a régi nyitvatartási időben, reggel 6 és este 9 között lesz majd elérhető.