Népszerűek a keszthelyi Georgikon képzései (tvkeszthely.hu)

Több mint 40 százalékkal többen jelentkeztek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, összesen 8388 fő nyújtotta be a jelentkezését.

 

Az első helyes jelentkezőket tekintve 33 százalékos emelkedés tapasztalható. A mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kötődő képzések népszerűsége közel 30 százalékkal nőtt. A Georgikon Campuson is szép számú a jelentkezés. Mind az alap-, a mester- és a felsőoktatási szakképzések is népszerűek voltak a leendőbeli hallgatóknál. Mintegy 20 szakon indul oktatás a következő tanévben Keszthelyen.

„Amit kiemelnék, a klasszikus agrárszakok, ami nagyon népszerű volt ebben a felvételi időszakban. Nagyon örömteli számunkra, hogy az osztatlan agrármérnök szakra is első helyes jelentkezések tekintetében is szép számú jelentkezés érkezett be hozzánk. Illetve a zászlóshajóképzésünk, az továbbra is a mezőgazdasági mérnökképzésünk, ahova közel 50-en jelentkeztek első helyen. Örömteli volt az is a számunkra, hogy a kertészmérnök alapképzés szakunkra is nagyon szép számú jelentkezés érkezett be”

– mondta el Dr. Szabó Péter általános campus főigazgató-helyettes a Keszthelyi TV.