Népművészeti Balaton Szalon nyílik Siófokon

A HÉ! Siófok-térségi Helyi Érték Egyesület szervezésében 2017 és 2018 után 2019- ben is lesz Balaton Szalon. Az egész nyáron át tartó tárlaton idén a tó környékén élő népművészek, népi iparművészek mutatják be alkotásaikat. A tárlat június 7-én nyílik a siófoki  Kálmán Imre Kulturális Központban.

A Balaton Szalonban fafaragók, szaru-csont díszítők,fazekasok, keramikusok, lószőrfonók, szövők, népviseleti baba készítők, gyapjúszövők, tojáskarcolók, hímes tojás festők, csuhébaba készítők, mézeskalács készítők, hímzők, népviselet varrók, kovácsok, faművesek, csipkekészítő munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. E rendkívül változatos kínálat kuriózuma, hogy a kulturális örökség-díjas balatonendrédi iskola diákjai a helyszínen be is mutatják a nemzetközi hírű endrédi csipke elkészítésének fortélyait.
A pénteken, június 7-én Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központban 17 órakor kezdődő tárlat “előjátékaként” 16 órakor bemutatásra kerül Dr. Schleicher Vera etnográfus, muzeológus “Kultúrfürdő – Kulturális kölcsönhatások a Balaton térségében 1821-1960 között” című könyve – közölték a szervezők.
A Népművészeti Balaton Szalon alkotásait az érdeklődők egészen augusztus végéig tekinthető meg a nyár fővárosában.