Nemzetközi mezőny az V. NEKA-kupán

Idén ötödik alkalommal ad otthont Balatonboglár a NEKA-kupa Nádorfi Emléktornának, melyen augusztus 23 és 25. között negyvenöt mérkőzést játszanak a csapatok. A bajnoki rajt előtt remek felkészülési lehetőséget biztosító eseményen 14 kézilabdaklub felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatai lépnek pályára a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnok, valamint az Urányi János Sport és Szabadidőközpont pályáin.

A külföldi csapatok közül a horvát RK Lokomotiva Zagreb, az osztrák Wat Atzgersdorf női felnőtt, illetve a montenegrói ZRK Buducsnoszt Podgorica leány serdülő együttese fogadta el a meghívást, míg a NEKA hazai ellenfelei között többek között a Balatonfüred, a PLER, a Békés, az Algyő és a Pécs felnőtt férfi, valamint a Vasas felnőtt női és a Győri Audi ETO KC, a Ferencváros, a Dunaújváros vagy a Debrecen korosztályos női gárdái képviseltetik magukat.

A NEKA idén öt csapatot indít, játékosaink a férfi és női felnőtt, illetve a leány ifjúsági és serdülő kategóriában bizonyíthatnak- áll az akadémia sajtóközleményében.

„Nagyon izgatottak vagyunk mert ebben az évben igen komoly feladatok várnak ránk, mi pedig szeretnénk az elvárásoknak megfelelni. A NEKA-kupán felmérhetjük majd hol tartunk, illetve milyen állapotban vagyunk. Ráadásul nemzetközi első osztályban szereplő csapatok ellen is megmérethetjük magunkat, amiért még inkább várjuk ezeket a meccseket. A felkészülés elején ifi válogatott játékosaink az Európa-bajnokságon veretlenül szerepeltek és elhozták az aranyérmet. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és bízunk benne, hogy a következő idényben is hasonló sikereket érhetünk el” – nyilatkozta a torna előtt Kukucska Viktória, a NEKA NBI/B-s csapatának játékosa.

Pénteken délután három mérkőzéssel veszi kezdetét az esemény, szombaton és vasárnap egyaránt reggel 9-kor kezdődnek a meccsek. A belépés ingyenes , a NEKA-kupa megnyitójára szombaton 12.20-kor, az eredményhirdetésre pedig vasárnap 17.50-kor kerül sor.