Nem indul újra a Magyar Vitorlás Szövetség lemondott elnöke

Előzetes terveivel szemben mégsem vesz részt a 2023. január 26-i tisztújításon a Magyar Vitorlás Szövetség lemondott elnöke. Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján közzétett közleményében azt írja: a döntésének több kisebb és egy meghatározó oka van: nem tud és nem is szeretne a jövőben még több időt szakítani erre a társadalmi elfoglaltságára a munkája és családja mellett.

Gerendy Zoltán kifejtette: az utóbbi hónapokat leszámítva az elmúlt két év mozgalmas volt,  figyelemmel a COVID-járvány adta korlátozásokra – vezetése alatt sikeres munkát végzett  a leköszönő elnökség. Büszke arra, hogy elkészült a balatonfüredi Kékszalag Port kikötő, mely létesítmény méltó otthona lehet a jövő generációk vitorlásversenyzőinek és egyben sikeres példát kell mutasson a nagyhajós kikötők kishajós és utánpótlás / élsport támogatására.

Szerinte az MVSZ fejlődése válaszút elé került  a környezetünkben jól érzékelhető gazdasági és külpolitikai változások okán. Jó lehetőségeket lát a sportág sikeres fejlesztésének folytatására ezek között az új feltételek között is, de elsődlegesen már nem azokból a támogatói irányokból, amelyek eddig meghatározóak voltak.

Kifejti: biztos benne, hogy egy kellő körültekintéssel és széles körű egyeztetés alapján összeállított, kompetens új elnökség gyorsan neki tud állni az általa szükségesnek látott feladatok és változások elvégzésének. Ha ez igy fog történni, akkor az MVSZ továbbra is sikeres és erős szövetség lesz, amely minden tagjának és élversenyzőik hasznára tud válni.

A teljes közlemény a hunsail.hu oldalon olvasható.