Négyszer több tulipán várja idén a látogatókat a szőlősgyöröki TulipGardenben (likebalaton.hu)

Egy hektárnyi területen – látványos körökben vagy sorokban ültetve – félmillió tulipán virágzását várják a TulipGarten Balaton szőlősgyöröki kertjében. Ez a tavalyi évhez képest négyszer annyi virágot jelent. – Az időjárás 2,5 héttel előrébb tart. Már nyílnak a nárciszok és a jácintok, valamint a korai tulipánfajták – mondta a likeBalaton.hu-nak Mátrai Zoltán, a TulipGarden társalapítója.

– Nagypénteken nyitunk, és onnantól kezdve hétvégente több mint 130 fajta virág látványában lehet gyönyörködni. 100 féle tulipán van, ezek között 30 féle tulipánt le is szedhetnek a vendégek.

Illatos fajtát is lehet választani – sorolta Mátrai Zoltán, aki azt is elárulta, hogy nárciszból is 6 féle nőtt náluk. A külső és belső sziromlevelek színe alapján megkülönböztetünk például világossárga-sötétsárga, fehér-narancssárga, vagy fehér-fehér változatot. És van olyan is, amelyiknek a szárán több virág nyílik.

Sokkal több tulipán fogadja a vendégeket

A tulipánok színkombinációi is nagyon szépek, például közkedvelt a piros-cirmos, vagy a sárga-piros kombó. Van nagy tulipánkelyhes, papagájos, fodros szélű, vagy a botanikai tulipán.

– A tavalyi évhez képest sokkal több virággal, saját cateringgel, online jegyvásárlással, fotófalakkal, nagyobb parkolókkal várjuk a látogatókat.

Ha megérkezik a megrendelt játszótér, akkor a második hétvégétől tulipán alakú játszóhellyel lepjük meg a kicsiket – foglalta össze a TulipGraden Balaton vezetője, aki elmondta, szeretnék elérni, hogy a jövőben legalább 400 féle tulipán pompázzon a kertjükben.