Negyed évszázad a balatonfüredi szívkórház élén (veol.hu)

Dupla ünneplésre adódott alkalma Veress Gábor professzornak, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatójának, ugyanis 1996. január 1-je óta vezeti az egészségügyi intézményt.   A jubileum alkalmából tisztelete és elismerése jeléül a kórház gravírozott mását ábrázoló ajándékot adott át a professzornak a város vezetése.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere a találkozó alkalmával azt mondta, a főigazgató főorvos kiváló szakmai és vezetői tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy a szívkórház a régió szívgyógyászati központjává, országosan elismert intézménnyé váljon – tudósít a veol.hu.

A főigazgató főorvost meglátogatta Andréka Péter professzor, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgatója, aki azzal a hírrel érkezett, hogy továbbra is Veress Gábor vezetheti a balatonfüredi Állami Szívkórházat.

A találkozón számos szakmai és szervezési kérdésben egyeztettek a szívbetegek további ellátása érdekében. A Veress Gábor professzorral nemrég készült interjúnkban egyebek mellett megírtuk, szanatóriumból műtőkkel funkcionáló szívkórházat épített fel évtizedek alatt Balatonfüreden az első perctől kezdve elszánt hivatástudattal, felettesei és környezete támogatásával, egy kitűnő csapattal, tengerentúli és európai tapasztalatokkal.