Négy kajakost is menteni kellett a Balatonból

Szombaton négy Balatonon kajakozó is bajba került, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai mentették ki őket a tóból – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

 

A vízirendőrök 15 óra 30 perckor a Fonyód előtti vízterületen, a partról 3000 méterre két kajakost pillantottak meg, akik a segítségüket kérték. A bajbajutottak elmondták, hogy kimerültek, és önerőből már nem tudtak volna kievezni. Az egyenruhások a part közelében mindkettőjüket biztonságba helyezték.

Az rendőröknek 17 óra 30 perckor két újabb kajakost kellett kimenteniük, akik a Fonyódliget előtti vízterületen aludtak el a sporteszközükben, és nem tudtak biztonságosan partra jutni. A járőrök őket is a kisgéphajóba emelték és Fonyódliget előtt szárazföldre tették.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!