Navracsics Tibor: „elkövetkező években számos olyan fejlesztés valósulhat meg, amivel Tapolca jól jár” (tapolcaimedia.hu)

Ahhoz, hogy Tapolca szép és jól működő város legyen, ahhoz számos fejlesztésnek kell megvalósulnia – fogalmazott Navracsics Tibor, kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője. Kifejtette: az elkövetkező években számos olyan fejlesztés valósulhat meg, amivel Tapolca jól jár, vezető szerepe megerősödhet. 

Dobó polgármester úrral az Európa Kulturális Fővárosa programok kapcsán kerültünk kapcsolatba. Most, hogy képviselő lettem, nyilván egy másik fázisba érkezik a mi  együttműködésünk. Rendszeres az egyeztetés közöttünk, éppen most alakítjuk ki azt a ritmust, amely alapján személyesen tudjuk majd egyeztetni a dolgokat. Én igyekszem mindenben segíteni a polgármester urat, hiszen nekem is érdekem, hogy egy jó hangulatú, jó közérzetű város legyen Tapolca.

-fogalmazott Navracsics Tibor a tapolcaimedia.hu-nak adott interjújában.

A térség országgyűlési képviselője kifejtette: az egészségügyi ellátás, túlmenően a tapolcai kórház ügyén azért is probléma, mert az egész Nyugat-Balaton térségre igaz az, hogy nem megnyugtató az egészségügyi ellátás rendszere. A keleti medencében megoldottnak látja ezt a kérdést, a nyugati medencében nem látja ugyanezt. Ezt a problémát szeretné körbejárni, kitapogatni és meggyőzni az országos döntéshozókat, hogy itt valamit feltétlenül ki kell találni.

Nem vagyok egészségügyi szakpolitikus, de azt látom, hogy csak a nyári időszakra gondolva, tulajdonképpen itt lyukas az ország egészségügyi térképe. És igen,  sok olyan aprónak tűnő ügy van, ami talán az elmúlt években nem is tűnt olyan fontosnak, de aztán egyre inkább fontossá vált.

Ezek közé sorolta a Tapolca környéki utak állapotát is, hiszen Tapolcáról szinte bármilyen irányba indulunk, az utak sok esetben balesetveszélyesek, elhanyagoltak.

Beszélt arról is, hogy Tapolca a fekvésből és múltjából adódóan ígéretes jövő előtt áll. Már többször felvetette a járásszékhelyekre vonatkozó támogatási program beindítását. Kifejtette: a járásszékhely lét azt jelenti, hogy Tapolcának térségi feladatokat is el kell látnia. Kicsit olyan ez, mint  egy megyeszékhely kicsiben. Ebből következően, a kormányzati fejlesztési politikának ugyanúgy honorálnia kellene a járásszékhelyek munkáját, mint a megyei jogú városoknál a térségi feladatellátást.