Navracsics Tibor: „a zalai identitás ma is nagyon erős az egykor Zalához tartozott településeken” (zaol.hu)

Átadták a Zala Megyei Közgyűlés ez évi elismeréseit. Az Ünnepségen mások mellett beszédet mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is. 

Őseink amikor letelepedtek a Kárpát-medencében és létrehozták a haza védelmére a gyepűket, valószínűleg nem gondolták, hogy ezer esztendő múlva is határaink, nemzeti értékeink és érdekeink védelme a mindennapjaink része lesz. Ezt a Zala Megyei Közgyűlés szombaton délelőtt tartott ünnepi ülésén fogalmazta meg köszöntőjében dr. Pál Attila elnök a zaol.hu tudósítása szerint.

Szavait követően dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mondott ünnepi beszédet. Mint bevezetőjében fogalmazott, dacára annak, hogy több mint hetven éve átrajzolták a megye határait, a zalai identitás ma is nagyon erős az egykor Zalához tartozott településeken. Ez az érzés erőt ad olyan időszakban, amikor a politikai, a gazdasági és a jóléti körülményekben egyre borúsabb kilátások elé nézünk. Kiderül,  hogy olyan dolgokért kell küzdeni, amiről úgy gondoljuk, hogy adottságként nekünk járnak, mondta.

Beszédét követően nyújtották át a megyei közgyűlés által adományozott kitüntető címeket.

Idén a Zala Megye Díszpolgára címet Illés Fanni olimpiai bajnok úszó kapta kimagasló sportolói pályafutása elismeréseként. Az indoklás elhangzása után vastaps köszöntötte a díjazottat, akinek dr. Navracsics Tibor és dr. Pál Attila nyújtotta át a kitüntetést.