Navracsics Tibor: a fejlesztések révén a térség turisztikai vonzereje és az ott élők érzelmi kötődése is erősödik (MTI)

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program beruházásainak köszönhetően az itt élők érzelmi kötődése és a térség turisztikai vonzereje is egyre erősödik – mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Balatonalmádiban.


Navracsics Tibor a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár megújult lépcsőjének átadása alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta: Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém élete szervesen összekapcsolódik, így a három város „fejlesztéseinek is össze kell érnie.” A három város együtt a befektetők, valamint a szolgáltatások kiváló terepe is lehet egységes térségként – vélekedett.

Hozzátette, hogy a beruházásoknak köszönhetően kreatívipari központ alakul ki a térségben.

A miniszter méltatta a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa programot, szerinte turisztikai vonzerőt jelentenek a színes lépcsők a városban, emellett az itt élők identitását is erősítik.     Czombó Gábor, a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa program ötletgazdája beszámolt arról, hogy  városszerte 9 lépcső újult meg, a művelődési központ lépcsője mozaik burkolatot kapott. A színek által a város lépcsői turisztikai műalkotássá válnak – fogalmazott.