Napos, szeles szombat lesz eső nélkül, a Balaton 13 fokos

A Balaton vízállása az esőzések hatására hetek óta végre emelkedik, szombat hajnalban 86 centimétert mértek a siófoki mércéhez viszonyítva. A tó vizének hőmérséklete 13 Celsius fok a pénteki mérések szerint. Szombatra a met.hu az üdülőrégióban szeles napot ígér 13-14 fokos hőmérséklet maximummal, napsütéssel, eső nélkül.
A met.hu balatoni előrejelzése szerint szombaton a mérsékelt (10-20 km/h), helyenként élénk (25-30 km/h) északkeleti szelet késő délutánig élénk-erős (30-45 km/h) lökések kísérik. A térség nyugati felében a déli, kora délutáni órákig a legerősebb széllökések időnként megközelíthetik az 50 km/h-t is. Késő délután mérséklődik majd a szél, megszűnnek az erős lökések és átmenetileg ritkulnak az élénk széllökések is.
A reggeli átmeneti felhőzetnövekedést követően napközben szinte zavartalanul napos időre van kilátás. Délután legfeljebb a nyugati medence környékén lehet gyenge gomolyfelhő-képződés. Csapadék nem lesz. Estétől kezdődik majd ismét felhőzet növekedés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 14, a késő esti 6, 7 fok körül alakul.