NABE: kedd este online-konferencia a Balaton múltjáról és jövőjéről

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) online-konferenciát rendez 2020. szeptember 22.-én, kedden 17:30 – 19:30 óra között A Balaton múltja és jövője címmel. Az esemény Zoom internetes felületen érhető el, a konferencia honlapja: http://kornyezetvedok.hu/ot2020/. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az OT regisztrációs lapján lehet: https://forms.gle/TwDjhgmc6nCZNjZ16.

A konferencia témája: 
Másfél évszázada, a déli vasút építése előtt, a Balaton még háborítatlan természetes víz volt. A vasútépítés miatt kezdődött a tó szabályozása. Mai partvonalát emberi tevékenység hozta létre, a Sió-zsilip üzembe helyezése óta megszűnt természetes vízjárása, és felfedezte az idegenforgalom is, üdülőtó lett a Balaton. Azóta a természet és az ember közös felelőssége, hogy elegendő mennyiségű és jó minőségű víz legyen a tóban, és az is, hogy ami természetes élővilágából még megvan, az meg is maradjon. A múlt század második felében az emberi felelőtlenség már veszélybe sodorta a Balatont, ezt megalapozott és megfontolt intézkedésekkel sikerült helyrehozni. Napjainkban az idegenforgalom növekvő terhelése mellett az éghajlatváltozás következményeit is figyelembe kell venni a tó védelmében tenni akaróknak.
PROGRAM
17:30 Tájékoztató előadások:
– Hajósy Adrienne – Szauer Rózsa, Nők a Balatonért Egyesület
A régmúlt és a múlt, az üdülőtó kialakítása
– Horváth Ákos, obszervatórium-vezető, Országos Meteorológiai Intézet
A Balaton időjárásának rövid és hosszútávú változásai
– Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes, Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
A Balatont érintő vízgazdálkodási projektek bemutatása
– Vörös Lajos, kutató professzor emeritus, Balatoni Limnológiai Intézet
Balaton algái változó szerepben
18:30 Kötetlen beszélgetés
JELENTKEZÉS

A konferenciára a 2020. szeptember 21-25. között megrendezésre kerülő Zöld Civil ON – Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Nemtalálkozója keretében kerül sor. Az esemény Facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/2366572526892364

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az OT regisztrációs lapján lehet: https://forms.gle/TwDjhgmc6nCZNjZ16. A programon való részvételhez szükséges linket e-mail-ben küldjük el a regisztrált résztvevőknek.

Várjuk szeretettel az online konferencián!
A képen a következők lehetnek: égbolt, túra/szabadtéri, természet és víz
(Fotó: NABE)
8Rózsa Szauer és további 7 ember
10 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás