Nyugat-balatoni kulturális kínálat júliusban (zaol.hu)

Zene, sör, bor, finom falatok, szórakoztató rendezvények, nyár esti bulik – igazi programkavalkád várja a szezonban a Balatonnál élőket és nyaralókat.

A nyugat-balatoni települések a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a borfesztiválok sorozatát. E rendezvényeken a térségi borászok kínálják nedűiket, finom ételek közül is választhatnak a vendégek.

Az első állomás július első hétvégéjén Cserszegtomajon lesz: itt péntektől vasárnapig várják a vendégeket. Fellépnek helyi és térségbeli hagyományőrző csoportok, Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita, Gergely Róbert, Tarnai Kiss László, László Attila. Július 11-től 14-ig Gyenesdiáson ízlelgethetjük a borokat. Itt több folklórműsor, s gyerekeknek szóló előadás mellett bemutatja lemezét a Gyenesdiási Dalárda és a Gyenesi Négyes, hallhatjuk az Európa kiadót, a Jólvanvilág zenekart, Steve Taylor Szabó pánsípművészt, valamint operett-, nóta- és nosztalgiaestet – mutatja be a várható kínálatot a zaol.hu.

Július 18-tól 21-ig Balatongyörökön lesz borfesztivál: itt többek között fellép a Cimbaliband Danics Dórával, a legjobb Simon és Garfunkeldalokkal Kodachrome duó, a Zaporozsec, Zabos Regina (Székesfehérvár hangja) és a Noise Hackers, valamint Veres Mónika Nika és zenekara.

Július 24. és 28. között a Vonyarci Boros Forgatagon hallhatjuk a Marching Jazz Band koncertjét, láthatjuk a Tűzvarázs produkciót, a gyerekeket szórakoztatja az Igricek, a Napsugár zenekar, a Hórihorgas Hujákolók és a Kanizsai Gólyalábasok. A nyugat-balatoni borfesztiválok sorát a Zalai Borcégér- Keszthely Borünnep zárja, július 31. és augusztus 4. között. A közönséget néptáncgála, Kovács Nóri, a Re-Folk Zenekar táncháza, a Rocket Rollers, a Dixie Kings of Hungary, a Guča Partyzans Brass Band, a Kerekes Band, Andorai Péter és a Graceband, a The Bits, a Palásti Máté Latin Jazz és a Los Orangutanes szórakoztatja.

Július 13-án és 14-én rendezik meg a Keszthelyi Folkfesztet. A Nemzetiségi néptáncfesztiválon magyar, mongol, cigány és görög zenekarok, táncegyüttesek lépnek fel. Július 20-án időutazást tehetünk Gyenesdiáson: a Los an Gyenes hamisítatlan ’50-es évekbeli érzés fura fazonokkal, csodás autókkal és Old Rockabilly zenével.