Music Hungary Konferencia: idén koronavírusra hangolva

 A Music Hungary Konferencia 2020-ban megújulva, a 2023-mas Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Veszprémből jelentkezik, hogy teret adjon az ország legfontosabb zeneipart érintő eszmecseréinek. A rendezvényt november 9-én és 10-én tartják a királynék városában.

A Music Hungary Konferenciát 2012-ben indították útjára azzal a három kiemelt céllal, hogy párbeszédeket indukálva összefogja a zeneipari szereplőket és együttműködéseket generálva egységbe kovácsolja a szektort, hogy tudásátadással és professzionális attitűddel gazdagítsa tagjait, és végül, de nem utolsó sorban szakmai érdekképviseletet biztosítson a kormányzati döntéshozók felé. Alapítói között a szakma olyan képviselőit találjuk, mint a Sziget Fesztivál, a Live Nation vagy az Artisjus.

Idén megannyi téma között kiemelt szerepet kap majd a koronavírus világjárvány okozta a kultúrszférát is erősen érintő gazdasági válság, az állami szerepvállalás, a dalszövegek felhasználása a technológiai változások tükrében, a zenészek jövedelme, vagy épp a koncertjegyek áfájának csökkentéséről készült hatástanulmány.

A további részletek itt találhatók.