MTÜ: népszerű a Kisfaludy-program (Kossuth Rádió)

Több mint 11 ezren jelentkeztek hétfő éjfélig a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy2030 programjára. A mintegy 28 ezer vidéki magán- és egyéb szállásadó számára meghirdetett pályázatra jelentkezők összigénye meghaladja a 33 milliárd forintot.

Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Kossuth Rádiónak elmondta: a pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások.

A szobánkénti egymillió forintos felújítási és korszerűsítési támogatást az év végéig kell felhasználni. Számítások szerint 58 ezer ilyen szoba van az országban.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a jelentkezés online történik, de néhány dokumentumot postán is el kell küldeni. Felhívta a figyelmet a pályázati követelmények betartására, mert hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályázat elektronikus benyújtása után postán kell elküldeni a kinyomtatott aláírt dokumentumot, az ingatlan tulajdoni lapját, és a működési engedély másolatát.

Segítséget nyújthat az ügynökség honlapján található videó is, amely részletesen elmagyarázza a folyamatot – mondta Guller Zoltán.