Ma tartják Balatonlellén a IV. GasztroFarsangot, holnap vitorlástúra lesz

2022. február 5-én, szombaton rendezik Balatonlellén a GasztroFarsangot, és vasárnap indul útnak az immár hagyományosnak mondható HidegenLégió Téli Vitorlástúra.

(Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület)

Nagy összefogás eredményeként a lellei, boglári vendéglátósok és borászok részvételével rendezik meg IV. Lellei Gasztro Farsangot.

Helyszín: Balatonlelle, Rendezvénypark

Akik ott lesznek:

Éttermek
1 Vitorlás Étterem
2 Kishegyi Cuvée – Majthényi Présház, Hegyi Borterasz, Kiscsárda
3 Melis Étterem
4 BL YachtClub / BL Delikát
5 Rock Burger Cirkusz Balatonszemes
6 Kedvesem Bisztró
7 Pócz Borbisztró

Borászatok
1 Ikon
2 Hujber
3 Konyári
4 Garamvári
5 Bujdosó
6 Pócz
7 Veszprémi
8 Koltai

Cukrászda
1 Geleta

Baba Mama Birodalom

Különleges, erre az eseményre összeállított menüsor, farsangi étel – bor párosítások. A program alatt élőzene, este jelmezverseny értékes nyereményekkel, majd télűző buli veszi kezdetét.

****

Ezen a héten szombaton, azaz február 5-én ismét benépesül a nyáron mindig nyüzsgő balatonlellei rendezvénytér. A balatonlellei és balatonboglári vállalkozók öt évvel ezelőtt kezdtek el közös rendezvényeket szervezni, ami azóta is töretlen sikernek örvend.

A Kishegyi Kortyok és Falatok valamint a Murci Fesztivál mellett évek óta óriási érdeklődés övezi a GasztroFarsangot is. Különleges, erre az eseményre összeállított menüsorral és farsangi étel-, illetve bor párosításokkal készülnek azok számára, akik szeretnék végigkóstolni a déli partot. A kínálatban sok minden más mellett megtalálható lesz a Dél-balatoni kovászos lángos, de ezen kívül lesznek halak, vadak, és sok más finomság is. Három kategóriában lesz jelmezverseny (gyerek, felnőtt, családi) majd este egy hatalmas élőzenés bulival űzik el a telet.

A GasztroFarsang másnapján indul útnak az immár hagyományosnak mondható HidegenLégió Téli Vitorlástúra a Balatonon. Négy évvel ezelőtt a közösségi kezdeményezésre indult vitorlázáson végül öt nap alatt, összesen 6 hajó és közel 40 ember vett részt, 5 kikötőt és 10 télen is nyitva tartó vendéglátó helyet látogattak meg a résztvevők. A túra olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy nem volt kérdés a folytatás. Idén eddig 10 hajó jelezte részvételét. Nap közben rövid – de annál élvezetesebb hajózás, este vitorlázásról és a balatoni borászatról – gasztronómiáról szóló tematikus programok várják a résztvevőket.

Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke elmondta, évről évre egyre népesebb a télen (is) hajózók tábora. Egyre többen használják a hajót egy-egy napsütéses téli hétvégén, de egyre többen vesznek részt a téli versenyeken is.

 A túrán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata folyamatos kísérőként vesz részt. Bagyó Sándor a VMSZ vezetője a tervek szerint több mentési gyakorlatot is bemutat majd, szimulálva mit kell tenni, ha valaki a 2 fokos Balatonba esik. A túra Balatonlelléről indul, és érinti Szigliget, Keszthely, Balatonfenyves, Balatonfüred és Alsóörs kikötőit, majd a hajósok Balatonlellére érkeznek vissza, ahol február 12-én a Farsangi Regattával folytatódik a Téli Vitorlás Versenysorozat – áll a szervezők közleményében.