Módosították a balatonfüredi parkolóház szerződését (vg.hu)

Eredetileg 1,69 milliárd forint plusz áfából május 31-ig kellett volna elkészülnie a balatonfüredi parkolóháznak, amely a vizes világbajnokság megrendezése miatt nélkülözhetetlen fejlesztés. Ám a szerződésmódosítás után az átadás új céldátuma június 15. lett, az összeg pedig nettó 1,85 milliárdra emelkedett.

 

A munkálatok a Zákonyi Ferenc utcában folynak, de az Európai Unió hivatalos lapja, a TED tanúsága szerint van opció a Széchenyi István utcai parkoló 1,73 milliárd forint értékű rekonstrukciójára is.

Az indoklás szerint az ajánlatkérő, vagyis a balatonfüredi önkormányzat olyan körülmények miatt módosított, melyeket nem láthatott előre. Az elrendelt pótmunkákat, eltérő megállapodás hiányában, felmérés alapján tételesen kell – a rögzített, egységárak változtatása nélkül – elszámolni a kivitelezővel, a Gótika Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft.-vel. Ilyen tétel a gyenge- és erősáramú kábelek kiváltása, az új transzformátorállomás telepítése, a gázvezeték áthelyezése, a víziközművek kiváltása, a zsugorodáscsökkentő anyag, továbbá a Peikko szerelvények alkalmazása. A vizes vb-t július 14–30. között rendezi meg Budapest és Balatonfüred, utóbbi a nyíltvízi úszásnak ad otthont.