Modern bölcsőde várja a kicsiket Balatonszárszón (sonline.hu)

Csütörtökön tették le az új bölcsőde alapkövét Balatonszárszón. A képviselő-testület még 2019 júliusában döntött arról, hogy bővítik a Százszorszép Óvodát és Minibölcsődét. Ennek érdekében pályázatot nyújtottak be új bölcsődei helyek kialakítására – írja a sonline.hu.

A képviselő-testület a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi együttműködési megállapodást kötött a Somogy Megyei Önkormányzattal. Végül 2020 januárjában összesen 130 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a balatonszárszói önkormányzat. A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország kormánya társfinanszírozásban biztosítja. A lehetőségnek köszönhetően az infrastrukturális fejlesztés és az eszközbeszerzés is megvalósul.

Mint az ünnepségen megtudtuk, az új épületben egy külön bejárattal ellátott foglalkoztató csoportszoba is lesz, hozzá tartozó öltözővel, vizesblokkal, melegítő- és tálalókonyhával, mosó-szárító helyiséggel, személyzeti mosdóval, felnőtt­öltözővel és takarítószertárral.

Egy akadálymentesített szülői mos­dó is itt kap helyet. A létesítményre napelemeket telepítenek, melyek az elektromos berendezések és a belső világítás áramellátását biztosítják. Az új bölcsődei csoportban nyolc kisgyermek elhelyezését biztosítja az önkormányzat. A projekt befejezése 2022 augusztusában várható.