Mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért a Balaton körül

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A gyűjtőakcióhoz több balatoni szolgáltató is kapcsolódott. 

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, mások mellett gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnék megfékezni úgy, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjtik. Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, keressen egy általunk létesített gyűjtőpontot, és dobja be a kihelyezett dobozunkba – áll a Passzold vissza tesó kampány felhívásában, melyet a janegoodall.hu-n tettek közzé.

A kampányban a balatoniak is részt vehetnek, hiszen a kezdeményezők gyűjtődoboza megtalálható a révfülöpi Bisztro 71 étteremben, a balatonfüredi Giorgi Pizzériában, Balatonvilágoson a Mészöly Géza Általános Iskolában, a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskolában, a gyenesdiási Polgármesteri Hivatalban. Keszthelyen több helyszínen is várják a használt mobilokat. Mások mellett a Zöldmező Utcai Általános Iskola, a Városi Kórház, a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító, Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola valamint a keszthelyi Polgármesteri Hivatal is befogadta a gyűjtőládát.

A teljes térkép a gyűjtőhelyekről a janegoodall.hu oldalon található.