Mit keres Badacsony New Yorkban? (likebalaton.hu)

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolóját hagyományosan a budapesti New York Palotában tartják, ott mutatják be a badacsonyi borászok és vendéglátók, miért érdemes az idei évben is a Balatonhoz, Badacsonyba utazni.

– 2012-ben mutatkozott be először a Badacsonyi Borvidék a New York Palotában. Idén március 9-én nyolcadik alkalommal veszünk részt a rendezvényen. A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt.

Mivel mind a kiállítói, mind a vendéglétszám folyamosan nőtt az elmúlt években, így a New York Palota kávéházából tavaly átköltöztünk a jóval nagyobb Róma terembe-tudtuk meg Tasner Mónikától, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület munkaszervezet-vezetőjétől.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Badacsonyi Borvidék ismét bemutatkozzon a szakmának és a nagyközönségnek egy exkluzív borkóstoló keretében, mely kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, megkóstolják a legjobb badacsonyi borokat, és emellett még a térség teljes turisztikai kínálatát is feltérképezhetik – mondta Váli Péter borász.

– A New York Palota Róma termében közel 60 kiállító várja idén is a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 150 féle borát kóstolhatják meg. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

A teljes cikk itt elolvasható.