Mini házakkal nyílik a balatoni élménypark (travelo.hu)

A vasárnap nyíló Mini Cityt Csopak és Veszprém között a 73-as út mellett a Nosztori tetején elhelyezkedő Balatoni Élményparkban kell keresni! Utóbbi egyébként már hét éve létezik, amelynek 3,5 hektáros területén izgalmas, extrém és szórakoztató játékokkal várják a gyereklelkű felnőtteket is.

A 2-12 éves korosztály álmaira épít a gyereknapon megnyíló élménypark, ahol egy kis időre ők is rendőrök, tűzoltók vagy orvosok lehetnek – írja a travelo.hu.  A Balatoni Élménypark legújabb részében tematikus kis méretű házak várják a gyerekeket, köztük egy mini rendőrség, egy tűzoltóság, egy kórház, egy bolt, egy szépségszalon, egy mini étterem és egy boszorkányház, amelyet a szervezők az álmok valóra válásának garantálására hoztak létre.

Az élethűen berendezett mini házak mellett egy városi úthálózat is része a Mini City-nek: KRESZ-táblákkal, zebrával, világító vasúti fénysorompóval és egy vasútállomással, ahova rendszeres időközönként egy miniatűr Nohab mozdony által húzott vasúti kocsi is érkezik. Mindehhez elektromos és pedálos kisautókat biztosítanak a gyerekeknek, hogy azzal teszteljék a mini város utcáit.