Megválasztották Balatonfüred Város Borát

A Piffáth Pince 2023-as évjáratú, balatonfüredi termőterületről származó olaszrizling borát választották a Város Borának. A nyertes bor megjelenik majd a városi rendezvényeken, illetve ezt kapják ajándékba a Balatonfüredre érkező meghívott vendégek is. Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Balatonfüredi Városi Borversenyen arany illetve nagyarany díjazásban részesült száraz olaszrizling borok közül a képviselő testület kiválasztja a Város Borát.

Ebben az évben hat balatonfüredi borász 8 aranyérmes, 2023-as évjáratú olaszrizlingje versengett a címért. A borokat két körben minősítette a testület. Először egy 20 pontos borbírálati rendszer alapján kiválasztották a három legeredményesebb bort, amelyeket a második körben egyszerű rangsorral ismételt kóstolás után bírálták el a képviselők. Szerencsés helyzet állt elő, mert mindkét kört a Piffáth Pince 2023-as évjáratú, balatonfüredi termőterületről származó olaszrizling bora nyerte – írták a város honlapján.

A megmérettetésben az alábbi borászatok vettek részt: Reitner Pince, Szabó és Fia Borpince, Arias Szőlőbirtok, Piffáth Pince, Vesztergom Pince és Koroncai Pince.

– Mindig nagy várakozással és izgalommal várják a borászok az eredményt, mert nagy megtiszteltetés ezt a címet birtokolni. Bízunk benne, hogy a kiválasztott bor minden füredi vendéglátóhelyen megtalálható lesz, hiszen példaértékű ez a teljesítmény – fogalmazott Balogh Mónika, a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség elnöke.

Piffáth Lajos az idei Borhetek megnyitóján veszi majd át a Város Bora oklevelet, a díjazott olaszrizling természetesen kóstolható lesz az augusztus 09-én kezdődő, több mint három héten át zajló rendezvényen.