Megújult játszóteret és szociális intézményt avattak Balatonföldváron (balatonfodvar.hu)

Június első hetében adták át a Posta melletti korszerűen felújított játszóteret, valamint az Iris Intézetet Balatonföldváron. Az előbbi önkormányzati fejlesztés, a szociális intézmény pedig magánberuházásban készült el.

Újabb állomásához érkezett a balatonföldvári önkormányzat család és gyermekbarát intézkedési csomagja – olvasható balatonfodvar.hu oldalon. A portál tudósítása szerint a 2012-ben meghirdetett program részeként gyermek születési támogatást, óvoda és iskolakezdési támogatást vezettek be településen, valamint az oktatási intézményekben évről évre kisebb, nagyobb felújításokkal igyekeznek javítani az épített környezet színvonalát. A mostani beruházás során a Posta melletti régi játszótér újult meg. Ütéscsillapító gumifelületet raktak le,valamint készült egy négytornyú vár, aminek hinta, csúszda, alagút, mászó és híd elemei is vannak. A gyerekek körében igen népszerű fészek hinta és nyolcszemélyes forgó is várja mostantól a kicsiket. A város a teljes bekerülési összeget saját forrásból finanszírozta.

Szintén a héten adták át a Balatonföldvár új szociális intézményét. A 100 férőhelyes Iris Intézet magánberuházásban 11 hónap alatt készült el. Az új ápolási otthon a kor követelményeinek és a betegápolás igényeinek maximálisan megfelel. Az épület megnyitásával Balatonföldvár egyik legnagyobb munkaadójává nőtte ki magát az egészségügyi vállalkozás – olvasható a balatonfodvar.hu portálon.