Megújult a zalakarosi Tourinform, és idén még 25 iroda követi (turizmus.com)

A Magyar Turisztikai Ügynökség egymilliárd forintos Tourinform-iroda fejlesztési programjának keretében, 25 millió forintos beruházással megújult Zalakaros Tourinform-irodája, amelyet Guller Zoltán vezérigazgató adott át május 19-én. Az eseményről a turizmus.com számolt be.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere az ünnepségen az elmúlt hétvége forgalmi adatai alapján bizakodóan nyilatkozott a nyári szezont illetően. A mostani fejlesztést továbbiak követnek majd, hiszen még ebben az évben elkészül egy 1,5 milliárd forintos gyógyhelyi fejlesztés is városban.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta: most, hogy a kellő biztonsági intézkedések mellett újra birtokba vehetik a turisták Magyarországot, különösen fontos, hogy a települések és térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform-irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek. Hiszen a hazai turizmus újraindításában kiemelt szerepe lesz az éves szinten 1,8 millió turista által látogatott Tourinform-hálózatnak is.

Kiemelte: a turizmus mindig elsőként reagál a válságra, viszont mindig elsőként is áll talpra. Újra működni kezdtek a szálláshelyek, elindult a vendéglátás, megnyíltak az attrakciók, újra lehet vendéget fogadni. Először a belföldi turizmus áll helyre, és van rá esély, hogy a tavalyi évnél is magasabb lesz a belföldi utazók száma, illetve a belföldi turizmusból származó árbevétel. A külföldiek először a határ menti országokból érkeznek, aztán a schengeni országokból és másfél-két év múlva a tengerentúlról is.

A kormány a turizmus újraindítása érdekében nem megszorít, hanem még magasabb fokozatra kapcsol, és folytatja a fejlesztéseket – hangsúlyozta Guller Zoltán. Szavai szerint teljes erővel zajlik a tavaly meghirdetett egymilliárd forintos fejlesztési program, amely a Magyarországon működő több mint 100 Tourinform-iroda átalakítását, átépítését támogatja.

A most átadott, teljes egészében megújult zalakarosi Tourinform mellett jelenleg a soproni, a keszthelyi, a tokai és a hajdúszoboszlói Tourinform-iroda felújítása zajlik. Még ebben az évben további 25 iroda újul meg, jövőre pedig tucatnyi másik iroda kap fejlesztési támogatást.