Megújult a töreki orvosi rendelő (siofoki-hirek.hu)

Siófok töreki városrészében megújult az orvosi rendelő. A közösségi helyiség is új bútorokat és padlót kapott, babasarokkal. A környék csapadékvize az épület alá folyt, megrepedtek a falak, süllyedt az aljzat – ráfért a felújítás a környék orvosi rendelőjére, mely egyben közösségi helyiség is – írja a siofoki-hirek.hu.

 

A kritikus állapotba került épület állapotát szakértő mérte fel, aki megállapította, hogy a talajvíz és a felszíni vizek miatt „mozog”, a legsürgetőbb tehát a vízelvezetés megoldása. Mostanra nem csak ez készült el. A falakon és a födémen szükséges munkákat a Termofok Kft. végezte, a külső munkákat a Fecske Kft., a közösségi helyiség új berendezését pedig a polgármesteri keretből a hivatal. A külső és belső munkák is mintegy 1,5 milió forintba kerültek, de a kinti játszótérre is került új pad és kerítés.

A városrész önkormányzati képviselője, Virág Erzsébet, aki maga rendezte be a közösségi helyiség babasarkát, arról tájékoztatott: az épület nem csak orvosi rendelőként, hanem közösségi helyiségként is funkcionál. A tervek szerint a vírushelyzet lecsengése után összejöveteleket, programokat tartanának itt a törekiek, akik közül többen is kézműveskednek; a városrész karácsonyfáját közösen díszítették fel, a helyi fafaragó rénszarvast faragott, más napelemes adventi koszorút és gyertyákat készített.