Megújult a tapolcai gyermekkönyvtár (veol.hu)

Jelentős felújítást követően a napokban adták át rendeltetésének hivatalosan a Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtári részlegét. A felújítás egy hónapja fejeződött be, a beruházás 24 millió forintból, túlnyomó részben pályázati támogatásból készült. 

A felújított, korszerű gyermekkönyvtár a korábbinál nagyobb alapterületű lett, és nemcsak a gyermekkönyvtári munkához, foglalkozásokhoz biztosít élhetőbb környezetet, használhatóbb helyiségeket, hanem a kölcsönzéshez is – tudósít a veol.hu.

Az avatási ünnepségen a könyvtár igazgatója, Décsey Sándor elmondta, hogy egy ország, egy nemzet életében nem lehet olyan nehéz időszak, hogy a kultúrára, a művelődésre, a művészetekre ne áldozzon pénzt.

Könyvtárunk megújulása egy olyan nehéz időszakban történt, amikor nem lehettünk nyitva és nem fogadhattunk olvasókat. Néhány évvel ezelőtt, 2016-ban már készen álltak a tervek, akkor forráshiány miatt meghiúsult a beruházás. Idén 18,4 millió forintos pályázati támogatással és közel ötmilliós önkormányzati hozzájárulással, továbbá több mint egymilliós plusztámogatással tudtuk felújítani a könyvtárat

– mondta az igazgató.

Dobó Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy a felújítással egy színvonalas közösségi tér jött létre a városban, amelynek létjogosultságát a könyvtárlátogató fiatalok számának emelkedése igazolhatja majd. Amint elmondta, ma, amikor a gyerekek figyelméért versenyt folytatnak a média szereplői, a könyvtár csak új élményekkel, élményszerűen tálalt kultúrával és korszerű közösségi helyszínnel tud versenyben maradni.