Megújult a Keszthelyi-hegység legkedveltebb kirándulóhelye (TV Keszthely)

Megújult a Nagymező. A pályázatból megszépült erdei pihenőhely a kikapcsolódás mellett számos programnak ad helyszínt. 

 

35 darab bútorgarnitúra, számos tűzrakóhely újult meg a Nagymezőn, valamint erdei játszóteret is kialakítottak – tudósított a TV Keszthely.  A Magyar Természetjáró Szövetség által vezetett közös konzorcium részeként valósult meg a szépítés. A renoválást a jelentős használat és az időjárás okozta amortizáció indokolta. Az elmúlt időszakban a látogatószám is növekedett, már 100.000 fő felett van.

„Lényeges az, hogy Gyenesdiás közigazgatási határain belül található. Lényeges, hogy mi is odafigyeljünk a jó kapcsolatra a Bakonyerdő Zrt.-vel. És természetesen azzal együtt, hogy tudjuk fejleszteni ezt a környezetet, megújuljon majd a tornapálya, tovább tudjon majd bővülni a játszótér, egy korszerű parkolót tudjunk majd kialakítani, mind a vizesblokk, mind a felvezető útnak a minősége tudjon javulni. És Tudjon olyan minőségi turistát fogadni, akiknek tényleg ez egyfajta kikapcsolódás, pihenés, rekreáció. Hiszen mindezzel egütt lesz teljes mindaz, amiért ők is fejlesztenek és mi is dolgozunk.” 

– mondta el Gál Lajos polgármester.

A Bakancsos barangolás a Bakonytól a Balatonig című projektre mintegy 159 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. . A projekt részeként a Bakonyerdő Zrt. egész területén összesen 1 db új négyévszakos menedékházat, 4 db új erdei védőházat alakítottak ki. Megújult 5 db védőház, 118  erdei bútorgarnitúra, 45 erdei pad, 18 erdei tűzrakó hely, 80 tájékoztató tábla, és 6 erdei gyalogos fahíd. További fejlesztéseket is terveznek.

„Talán ezzel a szlogennel lehetne megfogni, hogy „kerekezz és parkolj”. Szeretnénk, hogyha kulturált, kerékpárosbarát pihenők, elektromos autók töltési pontokkal létesülő parkolók lennének. Azt láttuk, hogy most a pandémiás időszakban , hogy nagyon megnőtt az erdők látogatása, rengetegen kerékpárral érkeztek. Nagyon sok a gépjárművel érkező. De ennek az infrastrukturális háttere nem mindig biztosított.”

– osztotta meg Jagicza Attila a Bakronyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke.

A program az innovatív környezetvédelem jegyében valósult meg. Ehhez tartozott hozzá a villanyautósok családi napja is.