Megújult a balatonfüredi Völgy utca (veol.hu)

Több mint ötvenmillió forint önkormányzati forrásból teljesen megújult Füreden a forgalmas Völgy utca, mely összeköti  a felső városrészt a lakóteleppel, közölte Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselője a helyszínen október 3-án – írja a veol.hu.

– A város egyik legszebb utcája lett a Völgy utca, ahol a felújítással földbe kerültek a villanyvezetékek, járda épült, megújult az út burkolata és a közvilágítás, új zöld sávok készültek a fáknak, cserjéknek. A forgalmat úgynevezett tengelyelhúzás csillapítja, mely lassításra készteti az autósokat, fogalmazott Gáspár Ákos képviselő, amikor Kosler Zoltán önkormányzati osztályvezetővel és Bablena Máriával, egy ottani lakóval együtt a helyszínen megtekintette a megújult utcát. – Hosszú út vezetett idáig: sok egyeztetés az utcában lakókkal, a szakemberekkel, de azt gondolom, megérte, hiszen nagyon szép és biztonságos lett az utca – mondta Gáspár Ákos. Hozzátette, a munka nem fejeződött be, mert a hozzá érkezett lakossági kéréseket figyelembe véve a vendégeknek parkolókat alakítanak ki a közeljövőben.

A képviselő köszönettel beszélt Kosler Zoltán önkormányzati osztályvezető munkájáról, akihez bármikor fordulhatott a kérdésekkel, másfelől a lakókról, akik türelemmel, megértéssel viselték a felújítási munkálatokat, és a munkásokról, akik nélkül ez az utca ma nem lehetne ilyen szép. – Bízom benne, hogy még sok-sok célt érünk el közösen – hangsúlyozta. Forgalmirend-változás is történt a 300 méteres utcában: végig 30 kilométer per órás sebességgel lehet közlekedni.