Megújult a badacsonytördemici strand (veol.hu)

A Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztése keretében a lábdihegyi strandon első körben új, elsősegélynyújtó hellyel és akadálymentesített mosdóval kialakított vizesblokk és öltözőkabinsor készült a régi, elavultak helyett.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az avatási ünnepségen megköszönte az egészségügyi szakembereknek, hogy megteremtették annak lehetőségét, hogy ma szezont lehet nyitni a Balatonon és esély van arra, hogy a korábbiakhoz hasonló jó szezon lesz az idei – tudósít a veol.hu.

A kormány az elmúlt időszakban sokat tett azért, hogy mindenki elégedett legyen, aki hazai, minőségi nyaralásra vágyik. A választókerületben minden strand megújult, egyenként hozzávetőlegesen száz millió forintos fejlesztési támogatást kaptak az elmúlt időszakban, négy szakaszban a fürdőhelyek. Valamennyi strandon öltözők, játszóterek újultak meg, akadálymentesítés, információs táblák sora készült. Úgy vélem, minden strandnak megvan a maga jellegzetessége, a lábdi strandnak a családias légkör és hogy itt van az ország egyetlen vízitúra tanösvénye

– mondta a képviselő.

Horváth Zoltán polgármester a fejlesztéseket felsorolva elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztése keretében a lábdihegyi strandon első körben új, elsősegélynyújtó hellyel és akadálymentesített mosdóval kialakított vizesblokk és öltözőkabinsor készült a régi, elavultak helyett.

Később a balatoni strandokon elsőként itt adtuk át a baba-mama sarkot, majd játszótér bővítés valósult meg, valamint elkészült a Balaton első vízitúra tanösvénye és egy meglevő fix stéghez úszóstég bővítésre pályáztunk sikerrel, így a vízfelület a partról azon keresztül is megközelíthető. Azt követően lejárókat szerezhettünk be, egységes tájékoztató rendszert alakíthattunk ki, öltözőkabinok készültek, a meglevő mellé új, családbarát vizesblokkot építhettünk a kisgyermekes családoknak. Mostanra megújultak a zöldfelületek, új öntöző rendszert telepítettünk, szabadtéri zuhanyzók készültek, gyermek és felnőtt ivókutakat, valamint árnyékoló napvitorlákat állítottunk fel. A strand szélén húzódó csapadékvíz elvezető árok szintjét megemeltük, így ma már nem iszaposodik vissza. Értékmegőrzőt, mobil töltőt, szelektív hulladékgyűjtőt szereztünk be, hogy minden mai igényt kielégítsen a strandunk. Sajnos a meder kotrása még nem készült el, ehhez keressük a megoldást

– mondta a polgármester.

Szántai Attiláné önkormányzati képviselő a strand és az ahhoz kapcsolódó Ökoturisztikai látogatóközpont történetéről beszélt. Az ünnepség végén Szakács Péter atya mondott áldást és a szónokok megkoszorúzták a Balatont.