Megújult a badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskola (mti)

A méltányos, esélyteremtő és minőségi oktató-nevelő munkához elengedhetetlen a megfelelő infrastrukturális háttér biztosítása – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Badacsonytomajon.


Vitályos Eszter a helyi iskola mintegy 50 millió forintból megvalósult fejlesztésének projektzáróján kiemelte, a kormány az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében – hat pályázati konstrukcióban – több mint hatszáz köznevelési intézményt támogat összességében 125 milliárd forinttal, hogy a diákok minél jobb körülmények közt tanulhassanak. A fejlesztések eredményeként biztonságosabb, szebb és komfortosabb iskolát használhatnak a diákok és a tanárok – fogalmazott az államtitkár.

Fenyvesi Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az oktatási intézmények fejlesztése hozzájárul a vidék lakosságmegtartó erejét megerősítő kormányzati célhoz is.

Szabó Lajos Konrád tankerületi igazgató elmondta, hogy a badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskolában mintegy ötvenmillió forintból – több mint 43,5 millió forint európai uniós és állami finanszírozással, továbbá a helyi önkormányzat és a tankerület támogatásával – valósultak meg fejlesztések.

A projekt része volt az aula légkondicionálása, egyes termek burkolatának megújítása, emellett korszerűsítettek szaktantermeket, felújították a kültéri játszóudvar és a kosárlabdapálya burkolatát, valamint egy 50 négyzetméteres kültéri oktatóhelyet is kialakítottak.