Megújulnak a hévízi buszvárók (zaol.hu)

Tizenkét buszváró kap új, fedett beállókat, illetve 14 információs és reklámtáblát is kihelyeznek városszerte. A beruházás az önkormányzatnak nem kerül pénzébe.

A bontási-építési munkák meg­kezdődtek, több helyen pedig már a megújult busz­öblök fogadják az utazókat. Korábban három fedett váró volt Hévízen, jó részük fából, amelyek karbantartása bonyolult és költséges volt. Most tizenkét helyszínen javul a szolgáltatás minősége: tető mindenütt lesz, a helyszíni adottságok figyelembevételével pedig, ahol lehet, oldalfalakat is építenek – tudósít a zaol.hu.

Papp Gábor polgármester azt mondta, a kényelem mellett cél a városkép modernizálása is, és nagyon fontos szempont, hogy a felhasznált anyagok révén könnyebb lesz a fenntartás, az üzemeltetés.

Az önkormányzatnak mind­ez egy fillérjébe sem kerül – szögezte le a városvezető –, hiszen a beruházás teljes költségét a partnercég viseli, amely a buszöblök átalakítását, illetve a citylight táblák kihelyezését is vállalta. Sőt, a 15 évre megkötött szerződésünk alapján a buszbeállók karbantartását, javítását, tisztítását is ők végzik. További előny, hogy a reklámhordozók egyik oldalát az önkormányzat használhatja városi információs fe­lületként.

A buszmegállók felújításánál a város jövőbeli terveivel is számoltak. A közlekedés átalakítása már elindult, ennek része a parkolási rendszer megújítása, bővítése, illetve az autóbusz-állomás kiköltöztetése a belvárosból. Mindezek után pedig elindítanának egy helyi kisbuszjáratot, jelezte Papp Gábor.

A polgármester kiemelte, a piac modernizálása megkezdődött, és hamarosan több nagyberuházás is elindul Hévízen, ahol 2021 látványos megújulást hoz majd az itt élők és a vendégek még jobb kiszolgálásáért.