Megújul Bélatelep patinás állomása

A Fonyód Bélatelepi vasútállomás helyi védelem alatt álló épülete is bekerült a vasútfejlesztés újabb üteme során felújítandó állomásépületek közé.

Az épület Ney Ákos az Egykori Déli vasút építészének tervei szerint épült itáliai villastílusban 1928-ban. A megállóhelyhez tartozó épület falán 1944-ben emléktáblát avattak Bélatelep alapításának 50. évfordulója alkalmából. A tábla leírja, hogy ezen épület helyén állt régen a déli vasúttársaság 103. számú őrháza, amely a Bélatelep alapítása előtti Fonyód fürdő- és társadalmi életének központja volt, és ahonnan a városrész alapításának eszméje is kiindult.

Több vasútállomást újítanak fel a Balatonon. Az északi parton kilenc, a délin tizenhárom épület korszerűsítésének terveire írt ki pályázatot az állami beruházó. Szabadisóstón, Szabadifürdőn, Balatonszéplak-felsőn, Zamárdiban, Szántód-Kőröshegyen, Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Balatonlellén, Balatonbogláron valamint Bélatelepen és Balatonfenyvesen megújulnak az állomások és parkolóhelyeket alakítanak ki.