Megújul a Kinizsi vár Nagyvázsonyban (magyarepitok.hu)

Elkezdődhet a Nagyvázsonyi Kinizsi vár felújítása és rekonstrukciós bővítése a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás a várhoz tartozó fogadóépület átalakítását is magába foglalja. A fejlesztéseket a turisztikai és infrastrukturális szolgáltatások szélesítése teszi indokolttá.

A várhoz kapcsolódó összes tervezett fejlesztés mintegy bruttó 3000 négyzetmétert érint – adja hírül a magyarepitok.hu. A projekt keretében a vár épületén közel 1300 négyzetméteren falazást végeznek, megújítják a fa tetőszerkezetét több mint 420 négyzetméteren, valamint külső és belső vakolási munkákat is végrehajtanak több mint 4200 négyzetméteren.

A várnál restaurálják a kőszerkezeteket, megoldják a csapadékvíz-szigetelést, továbbá külső és belső burkolást is végeznek. A beruházás keretében gyepesítés végeznek, kialakítják a terméskő burkolatot forgalomra. Ezen kívül a fejlesztés tartalmazza terméskő szegély készítését, tereprendezést 900 m2-en valamint cölöpsor kerítés építését is.