Megszülettek a keszthelyi Foglalkoztatási Paktum tervei 2021-re (Balatoni Krónika)

A 2018 januárjától indult Kelet-Zalai Foglalkoztatási Paktum projekt a keszthelyi és a zalaszentgróti járásban a foglalkoztatási, képzési támogatások biztosítását, munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtását, a térségi munkaerőpiac élénkítését és az együttműködések tapasztalataira épített területi partnerség működtetését tűzte ki célul. Az eredetileg 42 hónapra tervezett, majd a COVID-19 járvány okozta körülmények miatt 3 hónappal meghosszabbított projekt vége várhatóan 2021. szeptember 30. lesz.

Keszthely Város Önkormányzata mint fő kedvezményezett a Zala Megyei Kormányhivatallal, a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft-vel, valamint a Civil a Civilekért Egyesülettel közös konzorciumban dolgozik a projekt megvalósításán, amelyben a következő időszak feladatai közé tartozik a bérköltség-támogatások és a vállalkozóvá válási támogatások elszámolása, valamint a célcsoporthoz tartozó, projektbe bevont ügyfelek részére munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtása – olvasható a Balatoni Krónikában megjelent tájékoztatóban.

A program célcsoportja az alacsony iskolai végzettségűek, pályakezdők, 50 év felettiek, GYED-ről, GYESE-ről, ápolási díjról visszatérők, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, roma nemzetiségűek, inaktívak vagy közfoglalkoztatásból kilépők. A Paktumiroda munkaerőpiaci tanácsadói mentori szolgáltatással, munka-, álláskeresési és pályatanácsadással, helyi foglalkoztatási tanácsadással és foglalkoztatási információnyújtással segítik az ügyfeleket az eredményesebb álláskeresés érdekében. A projekt keretében az idei évre tervezett rendezvények többsége a vírusjárvány miatti veszélyhelyzet következtében átütemezésre került a 2021. évre.

Így a jövő év folyamán kerül megtartásra két workshop, amelyek a hiányszakmák népszerűsítését célzó pályaorientáció, valamint a kis településekről történő bejárás és a mobilitási lehetőségek fejlesztésének témakörét járják körül. Végül zárórendezvényként egy paktumkonferencia kerül majd összehívásra a térség munkáltatóinak részvételével.