Megnyitott a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely Élménygazdasága (TV Keszthely)

A húsvét jegyében a hagyományos Majorbéli Piknikkel nyitotta meg kapuit a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely Élménygazdasága. Különböző játékokkal készültek a családoknak, az állatok is nagyon népszerűek voltak a látogatók körében.

A jószágokat is meg lehetett etetni az Élménygazdaságban. Ilka és Bársony, a két kárpáti borzderes tehén mellett a juhok is szívesen fogadták a csemegét. A közönségkedvenc csacsi, Füge a simogatást is megengedte. A húsvétra való tekintettel nyuszikat is lehetett csodálni. Ezen a napon mutatkozott be Vackor, a kis pulikutya, aki rögtön belopta magát mindenki szívébe. A szervezők családi kincskereső játékkal is készültek, melyet szívesen próbáltak ki a látogatók. Összesen 10 helyszínt kellett megtalálniuk – tudósított a TV Keszthely.

Az idei szezonban a kiállításaink április végén nyitnak. Megtartjuk a nagy rendezvényeinket, mint a géptalálkozó, a Múzeumok Éjszakáját nagyon várjuk és az Őszi Fesztivál keretében is megrendezésre kerülnek a nagy rendezvények. Holnapi naptól indul a múzeumpedagógiai-szezonunk. A hat héten át tartó nyári táborainkra pedig már hetekkel ezelőtt beteltek a helyek, úgyhogy látva az eddigi rendezvénynek a sikerét nagyon pozitívan tekintünk az idei év elé.

– mondta el Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető.

A látogatóknak ajándékkal kedveskedtek. Kemencében sült kalácsot és házi kakaót kaptak az érdeklődők, amelyeket szívesen fogyasztottak el a helyszínen.