Megkezdte a toborzást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (TV Keszthely)

Azok jelentkezését várják, akik biztos úszástudással rendelkeznek. A VMSZ nem csak a szezonban, hanem akár egész éves állást is kínál a leendő munkatársainak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata már megkezdte a toborzást. Minden korosztályt várnak a tanfolyamaikra.

„Az online felületeinken folyik a toborzó kampányunk. Idén nem csak nyári tanfolyamaink lesznek a Balatonon, hanem Budapesten és Kaposváron is szervezünk tavaszi, medencés tanfolyamokat”

– mondta a TV Keszthelynek Rege Dániel vízimentő oktató.

Minimum betöltött 16. életév, nyolc általános, jó úszástudás és vízbiztonság – ezek az alapfeltételei, hogy valaki vízimentő lehessen. A 160 órás tanfolyam online elméleti oktatással kezdődik, az ezt lezáró sikeres vizsgák után jön a gyakorlati tanfolyam. Ezt is vizsga követi. Az elméleti számonkérésen például elsősegélynyújtásból, vízből mentési ismertekből kell vizsgázni, a gyakorlaton van kombinált- és víz alatti úszás, mentőbaba keresése, újraélesztés és evezés is.

„Mindenkit várunk vízimentőnek, nem csak diákokat, hanem felnőtteket is és nem csak nyári munkára várjuk az embereket, hanem egész éves állást is tudunk sok embernek biztosítani. Hogy miért jó vízimentőnek lenni? Szerintem az hogy valaki egész nyáron egy ilyen gyönyörű környezetben, egy strandon lehet, jó levegőn, gyönyörű panorámával, jó társaságban és mindezért még fizetést is kap, szerintem ennél sokkal többet nem lehet mondani”

– tette hozzá a VMSZ munkatársa.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata évente közel 20 vízimentő tanfolyamot szervez és bonyolít le. A Balaton partján több, mint 50 strandon, országszerte összesen több, mint 80 helyszínen teljesítenek szolgálatot. 9 mentőhajóval, 5 mentőbázist üzemeltetnek a főszezonban. A VMSZ egy szezonban többszáz munkatárssal dolgozik. Céljuk, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava.