Megkezdődött a Tranzit közéleti évadnyitó Tihanyban (MTI)

Megkezdődött Tihanyban csütörtökön az idei Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó, amely a nyár legnagyobb közéleti közösségi találkozója – közölték a szervezők az MTI-vel. Közleményükben azt írták: a vasárnapig tartó, 1500 résztvevővel zajló rendezvényen politikusok és véleményvezérek 35 beszélgetésen és előadáson vitatják meg a Magyarország jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Az eseményen előadást tart többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Böjte Csaba ferences szerzetes és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Emellett számos vitát is tartanak kormánypárti és baloldali politikusok részvételével: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Molnár Zsolttal, az MSZP pártigazgatójával, Varga Judit igazságügyi miniszter Schiffer András ügyvéddel, volt LMP-s országgyűlési képviselővel, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hiller István szocialista választmányi elnökkel, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselővel, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pedig Mesterházy Attilával, az MSZP országgyűlési képviselőjével vitázik majd a magyar politika aktuális kérdéseiről.

A vitákat a Tranzit Facebook-oldalán élőben is lehet követni. Az évadnyitó Gyürk András európai parlamenti képviselő köszöntőjével vette kezdetét csütörtök este.