Megkezdődött a tavaszi pontytelepítés a Balatonnál

25-30 tonna pontyot telepít a következő napokban a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp). A 2-3 nyaras korosztályú pontyok a társaság buzsáki tógazdaságából indulnak útnak – tudta meg a hirbalaton.hu Nagy Gábortól, a társaság horgászati ágazatvezetőjétől. Ma elsőként Balatonföldváron és Balatonfűzfőn zajlott a telepítés. 

A legnépszerűbb horgászhalból idén is 300 tonna a társaság telepítési kötelezettsége, melyet az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően valószínűleg idén is sikerül majd túlteljesíteni. A helyszínek kijelölésekor meghatározó, hogy a szállítójármű számára elegendő hely és megfelelő altalaj álljon rendelkezésre – mondta el a horgászati ágazatvezető. Az elosztásnál idén is két fő szempontot tartanak szem előtt: a költséghatékonyságot és azt, hogy a Balaton három medencéjébe közel azonos mennyiség kerüljön.

A BHNP szakemberei folytatják azt a jól bevált gyakorlatot, hogy a telepítések időpontját előre meghirdetik a társaság honlapján (www.balatonihal.hu) és a helyszínre várják a helyi horgászegyesületek képviselőit. Az elmúlt években egyetlen alkalommal sem került szállítmány a Balatonba úgy, hogy a telepítést ne kísérték volna figyelemmel helyi horgászok.

(13:20)