Megkezdődött a Garda fesztivál Tihanyban – Kitüntetéseket adtak át a rendezvényen (veol.hu)

Kimagasló munkáért Bakos Péter és a Tihanyi Horgász Egyesület (THE) vehette át a Pro Tihany elismerést Tósoki Imre polgármestertől a vasárnap estig tartó 21. Garda Fesztivál előestéjén a Magtárban november 17-én. Az esemény fővédnöke Kontrát Károly országgyűlési képviselő.

Bakos Péter, aki jelenleg már nyugdíjas, évtizedeken át aktív szerepet játszott Tihany közéletében, egyebek mellett gondnoki feladatokat látott el a Magyar Képzőművészeti Egyetem tihanyi művésztelepén, alapítója a faluvédő egyesületnek, ellátta az egyházközség elnöki tisztét, mindemellett a Negyedik Károly Kálvária Alapítvány kuratóriumának elnöke, önkormányzati képviselő és borlovagrendi tag volt.

A THE képviseletében Urbancsok Zsolt elnök vette át a rangos elismerést, aki örömmel beszélt arról, hogy a Garda Fesztivál kapcsán jó érzéssel tölti el őket a hagyományőrzés, amelynek részeként megmutatják az érdeklődőknek és a fiataloknak a gardasütést, ahogy azt őseik tették. Mindezen túl méltatta elődeiket, a halászokat, akik kemény munkát végeztek a Balatonon. A rangos elismerést Tósoki Imre polgármester és Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntője után Tihany közösségi, kulturális életében és a helyi értékek védelmében végzett kimagasló munkáért vehették át az említettek.

A cikk folytatása itt elolvasható.