Megjelent a koronavírus Siófokon (sonline.hu)

Szerdán, a késő esti órákban derült ki, hogy a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú beteget átszállíttatták a kaposvári kórház Infektológiai Osztályára, a dolgozót pedig haza küldték. Elkezdték továbbá a kontaktok felkutatását.

“Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú betegünket átszállítattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig otthonába küldtük, továbbá elkezdtük a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések megtörténtek.”

-idézi a Siófoki Kórház közleményét a sonline.hu.

A portál szerint nem csak a kórházban, de a siófoki önkormányzat által fenntartott Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön. A hivatalos közlés szerint: óvintézkedésként hozták meg a korlátozást, a tisztiorvosi szolgálattal egyetértésben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a portál megkeresésére azt írta: enyhe tünetekkel ápolnak egy beteget a megyei kórházban. Közölték: a kontaktok azonosítása folyamatban van és az illetékes járványügyi hatóság a szükséges intézkedéseket megkezdte.  A Siófoki Kórház- Rendelőintézet saját hatáskörben részleges felvételi zárlatot, valamint a kórház egészére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.