Megjelent a Balatoni vakáció (zaol.hu)

Megjelent Tüttő Beáta új mesekönyve, a Balatoni vakáció, amelynek illusztrátora Mrázik Orsolya volt. A 18 történet csodás helyszínekre és kalandokra hívja olvasóit – korhatár nélkül.

A balatoni élmények mindenkiben nyomot hagynak, legyen szó akár a keszthelyi Festetics-kastélyról, a kővágóörsi kőtengerről, vagy a balatonboglári gömbkilátóról, illetve a selymes hullámokról, vízibiciklikről, SUP-okról, meséli Tüttő Beáta, mi ihlette új kötetét, hangsúlyozva, jó felnőttként is, újra meg újra balatoni gyereknek lenni – írja a zaol.hu.

A főszereplők, Barnita és Zöldita rendkívül színes figuráknak születtek, akiket legjobb barátaik, Feke, Kéki, Piri és Rózsi mindenhova követnek, hogy élvezzék a vagány srácok kalandos életét. A két fiú célja pedig mindig ugyanaz: mindenkit mindenhol kimenteni a bajból. Nagy álmuk, hogy egész nyáron át a Balatonnál barangolhassanak, ami teljesül is egy sikeres szolgálat után, így kezdődik az izgalmas és mozgalmas vakáció.

Útjuk során megismerik a tó legszebb pontjait, többek között Keszthelyt, Gyenesdiást, Vonyarcvashegyet, a Badacsonyt, Szigligetet, Zánkát és még megannyi települést.

Tüttő Beáta ezen a nyáron végigjárta a helyszíneket Mrázik Orsolyával, a könyv illusztrátorával, újabb élményeket gyűjtve s inspirációt szerezve.

A mesekönyv megtalálható a hévízi termelői piacon is, az érdeklődők jótékony célt támogatnak a vásárlással.